Geschreven in Auto


verzekering auto

Dagelijks gebeuren er in België verschillende auto-ongelukken. De oorzaken hiervan zijn zeer uiteenlopend, denk maar aan slechte weersomstandigheden, technische problemen, de staat van de wegen, enz… Belangrijk is dus dat u over de juiste autoverzekeringen beschikt wanneer u de baan opgaat. Zo bent u zeker voldoende verzekerd wanneer u bij een ongeval betrokken geraakt!

De autoverzekering die u als bestuurder en eigenaar van het voertuig minstens dient af te sluiten, is de burgerlijke aansprakelijkheid auto. Deze verzekering dekt de kosten van materiële en lichamelijke schade aan derden wanneer u zelf een ongeval veroorzaakt. Maar wat met uw eigen onkosten?

Burgerlijke aansprakelijkheid auto

De dekking en voorwaarden van de burgerlijke aansprakelijkheid voor auto’s zijn wettelijk bepaald en dus overal hetzelfde. Zo zijn derden, en dus ook uw passagiers, steeds verzekerd wanneer u een auto-ongeluk veroorzaakt.

De volgende zaken vallen echter niet binnen de dekking van deze autoverzekering:

  • Medisch en lichamelijk letsel van de bestuurder bij het veroorzaken van een ongeval;
  • Schade aan het voertuig bij het veroorzaken van een ongeval;
  • Diefstal, glasbraak en vandalisme aan het voertuig;
  • Schade aan het voertuig bij een vluchtmisdrijf;
  • Pechhulp;
  • Advocaatkosten

Aanvullende autoverzekeringen

Zoals hierboven reeds vermeld, dekt uw burgerlijke aansprakelijkheid auto niet alles. Het is daarom zeker verstandig om uw autoverzekering verder uit te breiden met volgende verzekeringen:

De voordelen van elke autoverzekering

De omnium en bijstand verzekeringen zijn zeker waardevol voor het behoud van uw voertuig. De verkeerspolis dekt alle onkosten bij een ongeval door u veroorzaakt. Met een rechtsbijstand autoverzekering wordt u bijgestaan in juridische geschillen en zijn de kosten van een eventuele gerechtelijke verdediging gedekt. Allemaal belangrijke verzekeringen dus!

Bijkomend advies nodig?

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en adviseren u welke verzekeringen passen bij uw persoonlijke situatie als verkeersdeelnemer. Ga goed voorbereid op weg en vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan!