Geschreven in Leven


verzekeringen up to date

Het lijkt logisch om bij een ingrijpende verandering in uw leven zoals een huwelijk, samenwonen of een relatiebreuk, een check-up van uw verzekeringen te laten doen. Echter gebeurt deze check-up maar al te vaak gewoonweg niet. Zo ontstaan er situaties waarbij iemand minder goed verzekerd is dan hij dacht, of net het tegenovergestelde, dat hij oververzekerd is.

Om te voorkomen dat u een check-up van uw verzekeringen zou vergeten na een ingrijpende verandering in uw leven, sommen we hieronder voor u alvast de meest courante verzekeringen en de mogelijke veranderingen in uw leven op.

Hospitalisatieverzekering

Een verandering in uw leefomstandigheden heeft invloed op vele verzekeringen. Zo kan u bij een huwelijk of wanneer u wettelijk gaat samenwonen een check-up van uw hospitalisatieverzekering laten uitvoeren. Tijdens deze check-up wordt er nagegaan of de voorwaarden van de hospitalisatieverzekering van uw partner al dan niet gunstiger voor u zijn. In geval van een scheiding of relatiebreuk kan u deze verzekering ook individueel afsluiten of ervoor kiezen om een andere hospitalisatieverzekering af te sluiten.

Familiale verzekering

Wanneer u trouwt of wettelijk gaat samenwonen, dekt een familiale verzekering de aansprakelijkheid van alle huisgenoten wanneer er schade wordt veroorzaakt aan derden. Bij een relatiebreuk dient één van de twee ex-partners uiteraard zelf deze verzekering af te sluiten. Als u als alleenstaande co-ouder één of meer kinderen opvoedt, dient u overigens te kiezen voor het gezinstarief om uw kinderen mee te verzekeren.

Brandverzekering

Wanneer u gaat samenwonen of trouwt met uw partner kan één van de twee inboedelverzekeringen worden opgezegd. In dat geval is ook hier een check-up van uw verzekering aangeraden omdat de overgebleven verzekering aangepast dient te worden aan de nieuwe situatie. Alleen op deze manier blijft uw inboedel goed verzekerd!

Autoverzekering

Bent u medebestuurder van de auto van uw partner? Ook dan moet u dit aan uw makelaar melden. Deze melding kan bij een onverhoopte relatiebreuk de premie van een nieuwe autoverzekering op uw naam positief beïnvloeden.

Levensverzekering

In een levensverzekering is een begunstigingsclausule opgenomen, waarin staat vermeld wie uw begunstigden na overlijden zijn. Als uw relatie eindigt, dient u ook hiervan melding te maken zodat uw voorgaande partner uit de polis geschrapt en eventueel vervangen kan worden door iemand anders.  Met een eenvoudige bijlage aan de levensverzekering zorgen we dat de begunstigingsclausule wordt aangepast, zodat de juiste personen recht hebben op uw nalatenschap.

Advies nodig?

Het spreekt voor zich dat het belangrijk is dat wij op de hoogte blijven van uw persoonlijke situatie en van uw juiste adresgegevens. Ook is het zeker goed om van tijd tot tijd te controleren of al uw verzekeringen nog up-to-date zijn. Is dit nog niet gebeurd? Neem dan contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag bij een check-up van uw verzekeringen!